Werk aan de winkel
1 juni 2025 - Isola, Frankrijk
Dit keer geen foto's, maar een compilatie van onze klus werkzaamheden. Dit alles geeft een impressie van onze kluservaringen.Klik op 'video's' als je deze wil bekijken.
Zoals beloofd , ik zou wat vertellen over de werkzaamheden hier op Isola. We hadden al wel gezien op de foto's dat het een groot huis was, maar eenmaal real life overtrof het al onze verwachtingen. Ik schrok er wel van. Mijn eerste gedachte was: " dit krijgen we nooit af" Dat zal ook niet gebeuren denk ik. Tenzij we 24/7 doorgaan. En dat is nu ook weer niet de bedoeling. Dus we hebben ons voorgenomen om gewoon maar te beginnen en maar zien hoe ver we komen. Er is veel achterstallig onderhoud. We beginnen met verf afkrabben aan de voorgevel en aan de balustrade. Na het krabben schoonmaken met ammonia 🤢 en dan schuren. Alleen de voorgevel al is oneindig veel m2 .
We beperken ons eerst dus aan de voorgevel (zou al heel wat zijn als we die af krijgen). Na al het voorbereidend werk zijn we blij dat we eindelijk aan de slag kunnen met de verf. Bij het openmaken van de pot zien wze meteen dat het niet de goede kleur is. Het lijkt een diarree achtige kleur, of iets minder onsmakelijk, een café au lait kleur. Jammer. We kunnen dus niet verder. Verf moet terug naar Nice (2 uur rijden van hier dus) gelukkig gaat (schoon)zus Jackie (die in Isola Village (1200 mtr lager) vertoeft) naar Nice om deze kwestie op te lossen; hoeven wij niet 'even' op en neer. Wij gaan dus toch maar weer verder met krabben aan de ZW zijgevel, die is er ook ernstig aan toe. Robert is ook nog bezig aan de terrasvloer: rotte planken vervangen.
Ondertussen genieten we ook van al het moois wat de mediterrane Alpen te bieden hebben en -inmiddels ook- van het mooie weer. We proberen een evenwicht te vinden tussen klussen en vakantie. We trekken er regelmatig op uit. Maken prachtige wandelingen, de zon laat zich regelmatig zien. De sneeuw verdwijnt langzaam maar zeker. Maar het blijft hooggebergte. We hadden vandaag een heerlijke zonnige dag, maar aan het einde van de dag verschijnen-net als gisteren- de wolken en krijgen we een forse hagel- en onweersbui. Never a dull moment in the mountains.

De omgeving is te mooi om daar niet heerlijk van te genieten. Bedankt voor je verhaal Marja groetjes van hier Dorien
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat 😄
Groetjes vanuit het mooie zonnige Rinteln.